fredag 18. mars 2011

Musikkvideo - Concrete angel

Dette er en følelsesmessig sang som begynner med en ung jente som pakker sin egen lunsj til skolen, iført de samme klærne hun hadde dagen før. Man kan fort skjønne at denne unge jenta er forsømt av sine foreldre og selv misbrukt: "hun skjuler blåmerker med lin og blonder". Ironisk nok, «lin og blonder", også allitterasjon, er vanligvis sett på som et symbol uskyld, og perfeksjon, mens i realiteten gjemmer jenta seg bak dette "perfekte bildet" en mishandlet kropp og smerten som følger.
Den unge jenta virker sterk og normal som om ikke noe dårlig skjer med henne i det hele tatt. For eksempel, "står hun hard som en stein" er en lignelse som illustrerer hvordan hun prøver å holde seg sterk og ikke la overgrep fra sin egne kjærlige foreldre komme til henne, selv om det er å drepe henne psykisk og fysisk. En allusjon, eller en indirekte referanse til noe oppstår når McBride synger "Når morgenen kommer vil det være for sent".

Vinklene i filmen er fygleperspektiv og froskeperspektiv. Med en undertone under hele filmen, viser det at det er en trist og sørgelig film. Kamerabevegelsene er også bevegende med filmen.  

 "Concrete Angel" inneholder litterære enheter som allitterasjoner, ironi og allusjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar